torsdag 30 september 2010

Synd att detta inte händer på fler ställen

Sossarna i Lysekil har tydligen en man på plats 35 på sin lista i kommunalvalet man inte gillar, givetvis blev han inkryssad. Då hotar 20 sossar (de övriga invalda sossarna) att hoppa av.

http://bohuslaningen.se/nyheter/lysekil/1.973824-de-slutar-om-inte-stensson-gor-det?articleRenderMode=default

Varför lät man han stå med på listan från början?

onsdag 29 september 2010

Då kommer livstecken från Borlänge

Kommunens kvarnar börjar mala:

"Till Bengt H, Nils Persson, Kenneth Persson
Från:Kommun Borlänge Kommun (kommun@borlange.se)
Skickat:den 3 september 2010 07:19:00
Till: Bengt H (behan@hotmail.se)
Kopia: Nils Persson  Kenneth Persson
Din fråga har vidarebefordrats till Nils Persson och Kenneth Persson. / Sonja Sahlin, kommunkansliet "

Men livstecknet visade sig vara mest luft och det blev tyst i mailen

Fortsatt borlänge

Efttersom jag ej fått något svar så sände jag detta den 2/9

"Jag har ännu inte fått svar på nedanstående

Vänliga hälsningar
Bengt


From: behan@hotmail.se
To: kommun@borlange.se
Subject: Demokratidagarna tjärna ängar
Date: Wed, 25 Aug 2010 17:03:02 +0200

Hej

Hur mycket pengar kostar Demokratidagarna i Tjärna ängar kommunen. Till vilka betalar kommunen för detta?

Vänliga hälsningar
Bengt H"

tisdag 28 september 2010

A-kassa

Vilken slump att if metall meddelar att de skall sänka sin a-kasseavgift nu och inte före valet. För före valet agiterade man över de dumma borgarna som sett till att höjt akasse avgiften. Nu efter valet kunde man konstatera att avgiften kunde sänkas med 40 %... http://www.e24.se/makro/sverige/har-chocksanks-a-kasseavgiften_2328895.e24

Borlänge

Den 25 augusti sände jag detta nedanstående mail till Borlänge kommun, med anledning av http://www.dt.se/val2010/article724946.ece

"Till kommun@borlange.se
Från:Bengt H (behan@hotmail.se)
Skickat:den 25 augusti 2010 17:03:02
Till: kommun@borlange.se
Hej

Hur mycket pengar kostar Demokratidagarna i Tjärna ängar kommunen. Till vilka betalar kommunen för detta?

Vänliga hälsningar
Bengt H"
Ganska lätt att svara på kundeman tro

söndag 26 september 2010

Offentlighetsprincipen

Det har idag skivits om att myndigher är dåliga på att lämna ut offentligahandlingar. Så är även kommuner, ställde en enkel fråga till Borlänge kommun via mail den 25 augusti. Den 23 september får jag svar efter flera påminelser och en mailväxlig med någon som var kommunalråd. Mycket humor i detta och mer kommer senare i detta ämne, hela växlingen publiceras senare.

onsdag 22 september 2010

Sjukförsäkring/klamydiabrev

Det blossade upp ett fall strax innan valet gällande en svårt sjuk kvinna som skulle bli av med sin sjuksskrivning (så lät det först). Källorna till artiklarna har hela tiden varit kvinnansdotter, några skriftliga beslut har inte presenterats så det har varit väldigt svårt att värdera informatonen, dels från dottern samt från försäkringskassan som inte kan säga flaska utan att bryta mot sekretessen så det är rätt omöjligt att få grepp på situationen.

På s-info går man givetvis i spinn och kastar så mycket skit man kan på Fredrik R. De som ställer sig frågande till vad de skriver får givetvis inte svar på deras ifrågasättanden utan önskas sjukdom och olycka så de skall lära sig uppskatta sossesamhälle.

Jag hoppas att det skall lösa sig för kvinnan som fått problem med FK, jag tror även att det kommer lösa sig. Senare artiklar har visat att hon fått avslag på permanent sjukersättning (tidigare sjukpension) och skall nu prövas mot arbetsmarknaden. Hon kommer förmodligen bedömas att inte ha någon arbetsförmåga och komma tillbaka till försäkringskassan och få ersättning där.

Jaha

Denna blogg kommer nog sporadiskt bjuda på reflektioner kring politik på riks och lokalnivå. Den lokala nivån rör sig kring södra Dalarna.

Bengt kan så här i början konstatera att han har svårt för maktfullkomliga sossar, sossar som vägrar resonera utan bara konstaterar att höger är onda, jävligt svårt för Östros, svårt för Bodström OCH ÄVEN VÄLDIGT SVÅRT FÖR ASK.

Jag respekterar alla som kan respektera andras åsikter och tala för sina åsikter med ett resonemang och argument som inte utgår ifrån "hoppas du blir sjuk och blir utförsäkrad borgarjävel"