lördag 27 november 2010

Knappt har nya majoriteten tillträtt i Falun innan "rörelsen" gödslas

26 miljoner kronor gödslar Falu kommun den sk. rörelsen med ett driftbidrag till Folketshus. Förstår inte syftet med att gödsla skattepengar på FH, möteslokaler kommer nog andra att se till att det finns ifall inte marknaden för det förstörs av bidrag.
Är det så att sossarna  (inkl. ABF, LO, Verandi, etc.)själva behöver billiga möteslokaler. Att orden SKOLA, VÅRD och OMSORG bara används i valrörelsen är väl tydligt, när valet är klart så gäller det att stödja "rörelsen".

fredag 26 november 2010

Medhjälp till brott (Finns det ett huvudbrott?)

Medhjälp till upphovsrättsbrott ger 10 månader och 45 miljoner i böter. Undra vad huvudbrottet ger? Straffvärdet borde vara högre på huvudbrottet, varför lagför man inte dem? Frågan finns det något bevisat huvudbrott? Kan man bli bömd för medhjälp om det inte är bevisat att huvudbrottet ägt rum, man har väl inte ens försökt få tag i dem som ev. skulle gjort huvudbrottet.

Om jag var ägare till google skulle jag vara nervös, för vilka länkar finns inte på google som finns på TPB.

Varför är ett människoliv lägre värderat än en mp3-fil.

(Innan man blir kallad parasit etc., jag köper min musik och betalar för de filmer jag ser. Men tycker ändå att domen är väldigt skev)

"Det har inte skötts rätt" Svd
Aftonbladet
Falkvinge om domen
DN
Liberala drömmar

torsdag 25 november 2010

Varför har inte vi sådana politiker i Sverige

Nigel Farage är en lirare som verkligen har talets gåva. Hans åsikter kring "vår" president Herman van Rompuy är träffande.
Men Herman van Rompuy tycker väl att allt går bra med sitt euro-projekt DN1 DN2 DN3 Va.se
Uppdatering:
Måste rekomendera en underbar text  Hur euron skapade fred

onsdag 24 november 2010

Yttrandefriheten död i EU

Den brittiska eu-parlamentariken Godfrey Bloom från partiet UKIP yttrade "ein Volk, ein Reich, ein Führer" till den tyske socialisten Martin Schulz. Han sa det eftersom han tyckte att Schulz var en odemokratisk fascist.
Man kan tycka vad man vill om uttalandet som om det flesta uttalanden som görs i ett parlament. Men man skall dock inte bli utslängd ur den beslutande församlingen.
Godfrey blev utslängd ur salen och återkom efter lunch men blev utslängd efter att vägrat be om ursäkt. Det hela gick till omröstning om han skulle få vara kvar och han blev utröstad. Snygg demokrati där övriga ledamöter kan rösta bort någon de inte gillar, det är ju inte Robinsson utan ett parlament. De enda som skall rösta om vem som skall vara i parlamentet är väljarna.
När inte ens eu-parlamenttariker har yttrandefrihet då har vi ramlat djupt ned i hålet.

SVD http://www.europaportalen.se/2010/11/brittisk-eu-politiker-slangdes-ut-tva-ganger


tisdag 23 november 2010

Nordkorea

Nordkorea anfaller sydkorea med artilleri. Varför? Kommer detta att eskalera? Vad vill kommunisterna ha ut av detta? Vill de ha stöd av omvärlden mot att de slutar kriga? Skrämmande

Folkhälsoinstitutet

Nu i dagarna verkar det som att folkhälsoinstitutet försöker motivera sin egen existens. I flertalet medier så basunerar de ut att hälften av ungdomarna röker och att detta är en ökning. Man berättar inte hur undersökningen är gjord eller vad man menar med röker. Att säga att någon röker kan vara att någon tar ett bloss en gång i kvartalet till att dagligen röka en ask. Otydligt vad FHI avser i detta fallet och ingen verkar fråga heller.
Att prata om folkhälsa ger mig kalla kårar, lite totalitärt över det, individen reduceras till en kugge i folket. huuuu

söndag 21 november 2010

"Förekomsten av oönskat material"

"Förekomsten av oönskat material via internet är omfattande och hindrar att internet utvecklas." så börjar Johan Axham en debattartikel i SVD . Han önskar på fullt allvar att operatörerna skall övervaka och ansvara för vad som går i linorna. Om samma logik skulle användas på snigelpost skulle posten vara ansvarig vad du och jag sänder till varandra. Axholm vill ha ett internet som liknar kabeltv, något kontrollerbart, något förhandscencurerat. Vem bestämmer vad som är oönskat material? Johan? Han tror tydligen att hans uppdragsgivare säljer fler skivor/filmer då.

Piratpartiets svar Sedan kommer Johans uppföljning där han påstår att oönskat skall vara olagligt material, jo visst....säkert

Varför kommer inte dessa ideér kring vanlig post, Ask kanske skulle föreslå att datalagringen skall gälla vanlig post också, personlig rdf-tagg på breven etc...

lördag 20 november 2010

Monica Green mitt förslag till partiordförandeAtt just en handdator/smartphone vore det det hemlösa behövde bäst var en nyhet. Trodde i min enfald att det var tak över huvudet.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/490742-s-rikdagskvinna-vill-ge-hemlosa-handdatorer

torsdag 18 november 2010

Moske' i Borlänge

Man vill enligt dt.se bygga en moske i Borlänge. Bygget skall göras utan bidrag från kommunen. Verkar rätt enkelt, de köper en bit mark av någon som vill sälja och sedan bygger sin moske. Nej, politikerna vill ju bestämma var mosken skall ligga, skall de se till att den inte hamnar i sitt eget bostadsområde, eller hur är det Hultqvist? Värre än så blir det i kommentarerna, man vill folkomrösta om man skall få bygga en moske. Har man köpt mark så skall man väl få bygga på den, inte folkomröstar man om du eller jag skall bygga ett hus? Jehovas har sina lokaler, pingstkyrkan sina varför får inte muslimerna bygga sina lokaler. Så länge jag slipper betala för eller tvingas tro någon gud får väl folk göra som de vill.

torsdag 11 november 2010

Äganderätt

I Insjön i Leksands kommun vill sågverket bygga ut, det är väl bra kan man tycka om det inte vore för att man vill tvångsinlösa fyra bostadsfastigheter för att bygga ut. Tre fastboende familjer som i generationer bott i sina hus och en fritidshusägare skall kastas ur sina hus för att sågverket vill bygga ut.

Ingen skall väl tvingas från sitt hem för att kommunen vill gynna ett privat företag. Lagen som reglerar detta säger att det skall vara "angeläget allmänt intresse" för att få fördriva någon från sitt hem. Är det det så i detta fallet? Hur många arbetstillfällen skall en utkastad familj ge för att allmänintresset skall vara nog stort?

Centerpartiet har ju försökt framstå som ett parti som stått upp för individen och äganderätten, men tydligen hade jag fel, de styr väl i Leksand. Centern för dig som tycker att äganderätt är förlegat och det gemensamma skall bestämma vem som får ditt hus.

Som sagt det behövs ett liberalt parti i svensk politik.

Centrum för rättvisa bistår familjerna med juridiken och de har drivit ett liknande fall framgångsrikt i Borlänge.

dt.se skriver om fallet och i kommentarerna finns en hel del människor som tycker det är bra att vräka folk och tvångsinlösa deras fastigheter, undra om de vore lika nöjda om de var deras fastigheter som skulle jämnas med marken.  Man kan fundera om allmänintresset kunde föras över på andra områden, vore det inte smidigt att socialisera företagen i kommunen etc.?

ASK - Stasi

Om Beatrice Ask funderat varför människor flydde från Östberlin till Västberlin kanske hon stoppat datalagringen.
I Östberlin så fanns knappt någon brottslighet, människor hade sysselsättning och var kraftigt övervakade av stasi. Ändå med risk för sina egna liv försökte människor att fly till väst där människor levde utan att staten övervakade dem, med brottslighet och arbetslöshet, men under FRIHET!. Nu vill Beatrice istället välja östmodellen (den med övervakning) och ta den till en nivå stasi bara kunde drömma om, varför? Datalagringen är ju Bodströms valp men nu genomförs den av en moderatledd regering, moderaderna har tidigare (ialf vad jag inbillat mig) stått för individensfrihet.

Och nej det skulle inte varit bättre med den rödgröna sörjan, (S) tyckte tydligen att lagringstiden var för kort?

Hur man kan tycka att lagra uppgifter om icke misstänkta personer i 6 månader är för kort?

DN 1 DN2 SvD Aftonbl

tisdag 9 november 2010

Nya miljöpartiet moderaterna..

I stockholm har fullmäktige beslutat att bygga en ny stadsdel enl DN http://www.dn.se/sthlm/press-pa-boende-om-sund-livsstil-1.1204896 där krav ställs på de boende.

"Det räcker inte att bara betala hyran. I den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden i Stockholm förväntas de boende leva ett grönt liv och motionera. Sopsortera. Äta rätt. Åka kollektivt eller cykla. Handla miljömärkt. Motionera. Ingå i en bilpool. Umgås med grannarna.
Nyligen klubbade kommunfullmäktige – i stort sett utan Debatt – ett miljöprogram för Stockholms nya prestigeprojekt, den högprofilerade Norra Djurgårdsstaden.
De som flyttar in måste, enligt Stockholms stad, fås att förstå och engagera sig."

Man  blir mörkrädd att moderata politeiker driver detta projekt. Är det en stadsdel för den politiskt korrekta människan, lite finare lite bättre? Om man flyttar dit skall man fås  att förstå och engagera sig, kommer skolorna i området vara extra indoktrinerande i den gröna läran? Kommer det få ätas kött där? Det måste komma ett liberalt alternativ i svensk politik snart.

Dags att gå ut och nöjesköra bil och ta en cigg

Go home LO, typ

– Man kan ifrågasätta om det verkligen finns ett behov av arbetskraftsinvandring när man har en massa ledig arbetskraft utanför dörren, säger han.
Vem är då han? En sverigedemokrat? En Nasse? Nej givetvis en sosse och fackpamp som inte vill ha invandrare. (Anders Bergsten, ombudsman för fackligt-politiska frågor på Fastighets var den som sa det)

Facken rasar enligt dn artikeln nedan mot arbetskraftsinvandring.
http://www.dn.se/ekonomi/facken-rasar-mot-ministern-1.1205180

Varför hindra människor som vill komma hit och bidra till samhället?

På s-info vill man inte heller ha hit folk som jobbar http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=46890

onsdag 3 november 2010

Invandringspolitik

I dt.se kan man idag läsa att en man skall utvisas efter 4år i Sverige. Mannen har jobb och försörjer sig själv utan bidrag. Varför utvisa någon som inte tär på samhället? Det borde bara vara att konstatera från myndigheten: inget asylskäl ok samället betalar inte uppehället, men det är ok att stanna så länge man försörjer sig själv.

måndag 1 november 2010

Sexköps samband med hushållsnära tjänster

Raimo en s-bloggare försöker påvisa att det finns ett samband mellan hushållsnära tjänster och sexköp. Man kan nästan tro att han anser den som köper en hushållsnära tjänst är en torsk. Han hänvisar till forskning från Anna Gavanas men länkar inte till någon avhandling där hon skrivit om ett sådant samband. Raimos text finner ni här http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1813&blogg=46742

Ett annat samband som jag funderat över men inte kunnat bevisa är att om man minskar antalet ombudsmän som reser på möten för LO i huvudstaden skulle då gatuprostitutionen minska i samma omfattning? http://www.expressen.se/nyheter/1.2103754/sa-planerade-de-sexkopet

Bra Mona, Bra Maria

Nu verkar det som att regeringen kommit överens med S och Mp gällande Afganistan. V är inte med utan är som sig bör utanför tillsammans med SD. Ãr glad att de inte kom på att kasta ut V tidigare för då kanske vi haft en annan regering nu.