torsdag 30 december 2010

Vem är ego

På Aftonbladets debattsida så hittar jag en artikel "Socialen hindrar älskande att bo ihop". Skribenterna ojar sig att om sambon jobbar och tjänar pengar får inte partnern försörjningsstöd. Man skriver "Alla borde ha rätt till en egen försörjning." , jepp ni läste rätt alla skall ha rätt till egen försörjning och egen försörjning är dina och mina skattepengar. Det är tydligen fel att man tar hand om varandra i familjen och att den man lever med hjälper till med försörjningen, nej det går tydligen inte andra skall betala för mig. 


Är det mest ego att kräva att samhället ger bidrag till ett hushåll med tillgångar eller är det mer ego att tycka att de inte skall ha våra skattepengar?


Vart går gränsen i deras idé, kan min sambo bli hemmafru och få socbidrag?

Lite mer lego (sista kanske)

Göran Hägglund svarar i dag de oliberala Libera kvinnorna om Legofrågan i Aftonbladet. Rubriken är "Klåfingriga politiker är en fara för oss alla", strålande Göran om du skulle applicera det på fler frågor kanske ni kan ta över den liberala fanan (men jag är dock tveksam att KD kan bli liberala) .

Jag håller med om hans slutsatser att politiker inte skall reglera det de inte har att göra med. Sedan om han vill löpa linan ut och ta bort andra regleringar skulle jag vara väldigt glad.


Islamisktcenter (moské i Borlänge)

Nu skall det hållas samrådsmöte om bygget av en moské i Borlänge. DT.SE skriver idag om det och kommentatorsfältet i tidningen kommer att översvämmas med kommentarer om att de inte skall få bygga och att pengar skall läggas på annnat.

Visst man kan tycka vad man vill om religöst humbo jumbo men att hindra någon som med egna pengar vill uppföra en byggnad är trångsynt.

Vilka vill man skall få bygga i Borlänge? Vilka skall ine få bygga?

onsdag 29 december 2010

Det gäller att göra sig populär

DN skriver idag att tyska musiker kräver betalt av barn. Copyrightorganisationen Gema i Tyskland skriver i ett brev att förskolorna ska betala för kopierade sångtexter och bör föra bok över vilka sånger som sjungs. Det gäller att göra sig populär och ta in alla pengar man kan. 


Nästa steg blir att göra samma sak för studentfester, bröllop, möhippor och födelsedagsfester, man kanske kan ta en generell avgift på 100 kr för alla festdeltagare. Rättighetsinnehavaren till "helan går" borde vara positiv till det.


Samtidigt skriver Aftonbladet att filmindustrin i Tyskland funnit en guldgruva i att stämma fildelare på stora belopp, vissa filmer drar in mer pengar på stämningar än försäljning av filmerna.


Snart är detta även ett faktum i Sverige och landsfaderns ord "vi skall inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration" ekar allt ihålligare.

Årets förvillare

Bloggen The climate scam skriver att Stockholmsinitiativet har utsetts till årets förvillare av Föreningen Vetenskap och FolkbildningEn faktor som vägs in när vinnaren av förvillarpriset utses ”är insatser för att främja auktoritetstro och en okritisk inställning till sådant som sägs i vetenskapens namn


Stockholmsinitiativet är kritisk mot den politiska ensidigheten inom  man klimatforskningen och hur man då kan sägas främja auktoritetstro är för mig en gåta. Men när allt mer börjar gå emot FN:s klimatpanel, klimatmötena i Mexico och Danmark misslyckats och nu börjar kylan och vintern komma tillbaka då är det väl dags att försöka misskreditera kritikerna.


Förvillare torde väl vara de som fått människor att tro att det aldrig mer skall bli vinter och därigenom fått kommuner, flygplatser och tågbolag att dra ner på beredskapen för snö och vinter. Vem vill lägga pengar på en snöplog på flygplatserna i London och Paris då det ändå kommer bli varmare och varmare.


http://www.e24.se/foretagskanalen/arets-folkbildare-och-arets-forvillare-2010_2522175.e24
http://di.se/Default.aspx?pid=109__NewsDeskPressReleasePageProvider&epslanguage=sv

Liberala kvinnor?

Handlar liberalismen om att politiker skall styra hur en leksaksaffär ser ut? Det tycker Bonnie Bernström Ordförande i Liberala kvinnor i Aftonbladet.

Snälla! Ge er! Hon skriver "Men just precis så är butikerna inredda med militärgröna våldsinriktade pojkleksaker till höger och rosa svanduniga flickiga dito till vänster. Fast det är under en könsmässig täckmantel vilket tycks normalisera sorteringen i KD-ledarens ögon." Men snälla nån det finns delar i sortimenten som ej är inriktade till ett särskilt kön, brädspel, bollar, tält och vad som helst. Vilka leksaker vill ni förbjuda? 


Konsumentmakt innebär att människor köper det de vill ha och sortimentet utformas från det.


Att http://camilla-lindberg.blogspot.com/ varit partikamrater med er är en gåta, att hon lämnade partiet framstår mer och mer självklart.

Tidigare i ämnet : http://bengthan.blogspot.com/2010/12/jag-haller-med-en-kristdemokrat.html
http://bengthan.blogspot.com/2010/12/vad-ar-viktigt-med-leksaker-att-det-ar.html

Uppdatering: Johan Ingerö skriver bra i ämnet

fredag 24 december 2010

Klart att inte tågen går, man trodde ju att det skulle bli varmt

Man har i tio år talat om att det aldrig mera kommer att bli vinter. Myndigheter och statliga myndigheter har planerat och planerat för att det skall bli varmare. Att någon skulle få för sig att förbereda för att det skall bli kallt och vinter har varit otänkbart och skulle någon jobbat med sådana frågor skulle den bli kallad för kättare eller liknande.
Då är det väl skälvklart att inget fungerar när det blir vinter och kallt (det skulle ju inte ske) . Men jag hoppas att de som var på konferens i Mexico tyckte det var skönt och
värme är ju roligare att prata om än snöröjning.

SJ väntar på att växlar skall fungera
Förseningar i tågtrafiken fortsätter  , 2000 fast på flygplats
Trafikkaos till annandagen

GOD JUL!

torsdag 23 december 2010

Jag håller med en KristDemokrat...

Jepp, jag håller med Göran Hägglund när han skriver om att man inte kan kvotera i Lego lådorna (min tidigare post om kvoterings förespråkarna), Hägglunds artikel. Det måste väl vara efterfrågan som styr även när det gäller leksaker, vill föräldrarna ha könlösa leksaker så kommer det finnas sådana, vill man ha rosa hästar kommer det säljas rosa hästar. Inte svår logik men vill man ha lagstiftning i dessa frågor kanske man inte vill förstå logiken.

Känns skönt att även någon från KD kan ha texter man finner tilltalande

Nu är de igång igen

Social och utbildnings förvaltningen i Ludvika påstår igen att de har för lite pengar och talar dagen före jul om att man skalk sparka 29 barnskötare. Man sparar givetvis inte på administratinen, konsulter odyl utan väljer att sparka barnskötare. Man har fått en budget ökning på 20 miljonerkronor men det skall tydligen gå till annat, de extra anslagen torde täcka underskottet från IFO. Eftersom samma underskott hävdades vara skälet till förra varslet så kan man undra var pengarna tar vägen.

Varför sparar ni inte på er administraton?

tisdag 21 december 2010

FN... Är det vettigt med FN?

Via HAX fann jag denna länk gällande godtyckliga avrättningar av homosexuella.

"Men i november i år tog FN:s generalförsamling, som befolkas av ett antal länder med en mycket sträng syn på homosexualitet, gemensamt beslutet att stryka "sexuell läggning" från en resolution som ska skydda utsatta grupper från godtyckliga avrättningar.
Beslutet att stryka sexuell läggning från resolutionen kunde tas främst med stöd av ett antal afrikanska länder med tuff lagstiftning mot homosexuella, samt några av medlemsstaterna i Mellanöstern, uppger The New Civil Rights Movement."

FN är ju heligt i Sverige och jag har verkligen svårt att förstå att en organisation där diktaturer har samma ställning som demokratier kan vara något bra och heligt.

RFSL

Uppdatering: USA har lobbat och fått till en ändring. Tack för det. Även i Aftonbladet

Vad är viktigt med leksaker? Att det är roligt eller genusneutralt

Aftonbladet har en debattartikel som heter "könskvotera legolådorna" , men de får väl ge sig lite? Om de tror på sin idé om genusneutrala leksaker kan de väl starta en fabrik som gör sådana leksaker, de lär ju sälja som smör....
Lego har erövrat rymden, men på jorden är företaget långt fr

Bilden som illustrerar artikeln visar figurer från Star Wars, hur ser man att det inte är kvinnor. Leksaksföretag skall tillverka de leksaker som de tror säljer, sen står det väl debattörerna fritt att tillverka genus-leksaker.'

Lego har halkat ner i könsdiket

torsdag 16 december 2010

Telia hjälper diktaturer, (M) vill ha observatörer och UKIP dominerar i parlamentet

Telia hjälper diktaturen i Vitryssland med avlyssning och telekommunikation, bra de lär sig i fall Ask vill börja massavlyssna i Sverige också (givetvis mot människor som misstänks för brott som ger böter, tex fortkörning.) Man får klart dåliga vibbar över telia och jag antar att storägaren svenska staten är nöjd med provkörningen av avlyssningen. Mer om detta
(M)an kan i och för sig tro att man är i Vitryssland när det krävs att det skall sändas oberoende valobservatörer till valet 2014 i Botkyrka. Lite fler valskolor kanske inte (S) tappar alla sina mandat.

Väktare mot polis, polisen vann

Sedan måste jag slänga in en film om uppvärmningen igen.

onsdag 15 december 2010

Nigel Farage önskar God Jul

Jag önskar honom givetvis honom det samma och underhållningsvärdet i hans tal är betydligt högre än för någon annan i parlamentet.

Klimathumor...

Man får passa sig innan det blir förbjudet att förneka att människan orsakar en global uppvärmning. Helt otroligt är det väl inte.

söndag 12 december 2010

Håkan Juholt (S)

Håkan Juholt gör som sig bör av en ledande sosse och kastar skit på regeringen för terror dådet. Det var tydligen illa att Bildt tvittrade om händelsen, vet inte om det var vaket av mediet som var det största felet eller om det var fel person. 
Man skriker efter att Filippas man skall berätta om vad som hänt, men jag är glad att polisen sköter den saken.
Eftersom FRA skulle rädda Sverige från detta, varför händer det då? Eller har vi FRA till annat? Hjälpa jänkarna att registrera människor?

Extremisterna i Cancún i Mexiko har tydligen kommit överens

Ett förmodat urvattnat avtal har tydligen skrivits i Cancún i Mexiko mellan strandpartyn och grillfester. FN är förövrigt ett roligt ställe där diktatorer och demokratier möts som jämnlikar, strålande typ...

Men några studenter värvade folk till att skriva på för att förbjuda vatten, och det gick ju bra se film nedan.Film från http://www.ukip.tv/
Svd DN1 DN2

Och som vanligt i dessa frågor så är The Climate Scam den som kan det bäst på sitt sätt

söndag 5 december 2010

Wikileaks

På rapport i svt kl 18 så konstaterade man att regeringstjänstemän varit på USAs ambassad och pratat om övervakning, vilket regeringen tidigare dyrt och heligt berättat så inte var fallet. Vad jobbigt det är för regeringar runt om i världen att folket genom wikileaks kan genomskåda lögner.

Spännande att se om FRA, datalagring etc. är beställningsjobb från USA, det lär väl visa sig.

Lars-Eric skriver bra på sin blogg och Swartz skriver som vanligt bra i dessa frågor


Sist ett litet bra till Sossarna som stoppade fångtransporter via sverige

Betala mer skatt... Till kulturhus, ABF osv?

Enligt Stefan Svallfors så vill svenskarna betala mer skatt om det går till vård och omsorg. Men jag såg inte frågan ställd om man var villig att betala mer skatt för att ABF skulle få mer bidrag till sin verksa, mhet eller att ny Bandyhall, kommunhus ,bibliotek, kulturhus eller liknande skall byggas. För pengarna hamnar i sådana projekt om politiker får in en krona extra (gäller röd som blå och även grön) Mer på SLÖSÖ

Så frågan  i svenskan att svenskarna var beredda att betala mer skatt om det gick till vård och omsorg är det ju lätt att bara konstatera att man skall höja skatten och låta slöseriet inom andra områden fortsätta. Sedan är ju inte mer pengar någon garant för att få en bättre vård.

lördag 4 december 2010

Och man säger att vargen är farlig....

En jägare har skjutit en 70-årig skidåkare till döds. Det har inte framkommit om skidåkaren älgade fram i spåret eller ej. Kanske inte alla skall få hålla i ett gevär.

AB SMP Expr SvD

Att man flyger runt halva jorden

Man flyger runt halva jorden för att hindra andra att flyga... Eller tar man sig till Mexico med trampbåt? Troligen inte utan det flygs nog dit och i många fall i privatjet, men leva som man lär kanske inte är så lämpligt för co2 lobbyn.

Men jag erkänner det skulle vara skönt med sol och beach nu så jag skulle med glädje åkt om jag fått en inbjudan. Man vill ju även kvotera mängden kött man äter men på klimatmötet finns det inga sådana begränsningar, skönt. Nedan en liten film om hur bra man skulle ha det om man vore på plats.Ja ja, det finns ju språkrör för partier i Sverige som vill förbjuda andra att flyga men själv pendla till Finland varje helg med flygplan, vissa är mer jämlika eller hur det skulle ha låtit i Djurfarmen.

Mer i DN1 DN2 och DN3

Givetvis skall det ropas om värmerekord så att folk inte får för sig att det är kallt ute. Kallt = väder Varmt = klimat. Så det så.

Mer i ämnet rekomenderas från http://www.theclimatescam.se/

torsdag 2 december 2010

Men snälla reklamombudsmannen.....

Dessa hemska bilder nedan är både diskriminerande mot både kvinnor och män……
Sju privatpersoner har anmält First Hotels reklam till Rekla

Men go middag, varför skall människor vara så trångsynta? Den som anmält First hotell hävdar att reklamen ger intryck av att hotellet erbjuder prostitutionstjänster, dock framgick det inte om anmälaren var besviken att så inte var fallet eller att denne endast var trångsynt.

Det är ju nog illa att någon anmäler hotellet, men ännu värre är ju att de blir fällda(!), snälla lägg ned reklamombudsmannen.

Mer i aftonbladet