söndag 2 januari 2011

Det finns fortfarande några som tänker i C

I mitt senaste inlägg ondgör jag mig om centerpartistiska kommunalrådet som propagerar för livsstilsfacism. Men nu kommer tack och lov reaktioner från centerhåll och det är jag tacksam för men jag litar ännu inte på dem.

Centerpartister som reagerat: Johan Hedin , Manus Andersson i sin bloggOch samma Magnus på brännpunkt

Men dessa idéer kommer nog vi snart få höra igen.

När man tror att C kan bli det liberala alternativet

När man tror att Centern kan bli det liberala alternativet inom svensk politik så kliver det fram en sopa som är kommunalråd i Uppsala för C och vill införa en skatt på feta människor.


"Det är en sak att man som överviktig själv väljer ett liv där man orkar mindre och där min hälsa ständigt är mer utsatt än för en som inte är överviktig. Problemet för alla andra ar att vi lever i ett samhalle där vi alltid, till stora kostnader, har valt att stötta alla oavsett de individuella okloka valen", skriver han i bloggen.

Kan förstå om han argumenterar för personliga försäkringar och ta bort samhällets grundskydd. Vad blir nästa steg, högre skatt om man cyklar utan hjälm, inte motionerar eller vilket samhälle vill han ha? Vill han styra alla människors val, vilken frihet vill han lämna till medborgarna?

Avstängd för karikatyrer

Enligt Svd, Svd och Aftonbladet har en hockeydomare blivit avstängd för att han publicerat karikatyrer av profeten Muhammed på sin facebook-sida.

Ingår det i hockeyförbundets verksamhet att se över vilka karikatyrer dess funktionärer tycker är roliga att kolla på under sin fritid. Det måste väl funnits mer än detta för att stänga av en domare. Vilka saker får man publicera på sina sidor för att man inte skall få sparken?